Стопкадър Novini.bgВоенният миистър направи изявление, което със сигурност ще стане обект

...
Стопкадър Novini.bgВоенният миистър направи изявление, което със сигурност ще стане обект
Коментари Харесай

Тагарев: Много хора у нас са загрижени за сигурността на Русия, а не на България

Стопкадър Novini.bg

Военният миистър направи изказване, което сигурно ще стане обект на разпалени мнения.

В България има доста хора, които са загрижени за сигурността на Русия. Това сподели министърът на отбраната Тодор Тагарев по мотив рецензиите на секретаря на президента по сигурността Димитър Стоянов за даването на неизправни ракети на Украйна, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Военният министър участва в Годишната конференция на министъра на външните работи с ръководителите на задграничните представителства на Република България, която се организира през днешния ден в Резиденция " Бояна ".

Аз мисля, че ние би трябвало на първо място да бъдем загрижени за нашата лична сигурност. Като оказваме помощ на Украйна, частично ние подсигуряваме нашата лична сигурност. В съответния случай оказваме помощ на Украйна да се отбрани от убийства на цивилни жители и разрушение на цивилна инфраструктура от Русия, която непрестанно употребява дронове, балистични и крилати ракети, всичко, с което разполага, с цел да нападна и да убива цивилни. Мисля, че даже минимално да помогнем на Украйна, това си коства, съобщи Тагарев.

Попитан мислим за заместваща платформа на руските ракети, военният министър разяснява: " Да, има такива планове, само че те са много скъпи и при прегледа на програмата за вложения ще забележим по какъв начин ще ги разположим във времето. Потребностите в действителност са доста огромни, а средствата, макар забележителното им нарастване, не стигат за внезапна рационализация, която да компенсира 30-годишно неглижиране на защитата ".

В отговор на въпрос Тодор Тагарев отбеляза, че модернизацията на армията е един от главните му цели.

Ще се опитаме да оценим до каква степен съществуващите документи за развиване на отбранителните качества подхождат на новата среда, защото предходният обзор е юридически без да има война до нашите граници, и да намерим съответните решения, с цел да може държавното управление като цяло да се ангажира с нужни промени в региона на защитата, което включва създаване на инфраструктура, като поддръжка от страна хазаин на многонационалната бойна група, стартирането на огромни планове за превъоръжаване. Това включва индустриално присъединяване, нововъведения, софтуерно развиване и някои други въпроси, които са предмет на разискване освен в Министерството на защитата, а в много министерства, даже целият кабинет под една или друга форма ще бъде зает, уточни министърът.

Попитан за думи на президента Радев, че през днешния ден е имало случай в Черно море, Тагарев сподели: " За случай не е стигала до мен информация. Аз съм осведомен, че има предпоставки за произшествия в Черно море. Руски кораби шетат из нашата изключителна икономическа зона и подхващат провокативни силови дейности по отношение на търговски кораби на други страни. Всичко това носи опасности за нашата сигурност. Все още важи за обявата за тяхното обучение. Няма такова обучение. Това е просто мотив, който Русия употребява, някаква интернационална правна рамка. Привидно провеждайки обучение, тя се пробва да блокира износа на украинско зърно. Това е безусловно ясно. Това пречи за осъществяване и на нашите ползи, в частност на нашите стопански ползи ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР